IoT overvåkning av hundehusene

IoT overvåkning av hundehusene

De første prototypene er endelig klare til test.

Målet med prosjektet er å kunne overvåke alle hundehusene. Temperaturen i bunnen og toppen av huset skal måles. I tillegg skal jeg måle luftfuktighet og lufttrykk. Lufttrykk er kanskje ikke så relevant, men det kommer automatisk av den sensoren jeg bruker til disse målerne.

Produksjon av koblinger.

Produksjon av koblinger.

Selve produksjonen er ikke så tidkrevende, men det å bestille deler fra Kina tar tid. Stort sett 4-6 uker leveringstid. Da tar det tid når man ikke klarer å bestille alle komponentene man trenger på første forsøk.

Sammenstilling av boksene.

Sammenstilling av boksene.

Jeg har bruker koblingsbokser fra Bilteam til å beskytte elektronikken. Alt sammen kjører på vanlige AA-batterier som i teorien skal vare i 3-4 måneder i følge mine beregninger. Her følger jeg selvsagt med på batterispenningen for å se når det er på tide å bytte batterier.

Boksene i test på trappa.

Boksene i test på trappa.

Boksene er nå lagt ute i regnet for å teste om de er tette nok og for å se at alt sammen fungerer som tenkt.

Eksempel grafer.

Eksempel grafer.

Alle data fra hver enkelt sensor sendes til Amazon-skyen for lagring. Jeg bruker så en egenutviklet grafgreie til å vise resultatene over.

Neste steg er å montere sensorer i alle hundehusene for å lære mer av hvordan hundene har det inni husene sine gjennom hele sesongen. Her skal jeg måle forskjell på isolert og uisolerte hus.

Jeg gleder meg til resultatene begynner å tikke inn. Nå er det bare fantasien som setter grenser for hvor dette skal ende :)

Hundene gleder seg til å se resultatene.

Hundene gleder seg til å se resultatene.

PS! Jeg tar i mot gode ideer med stor takk.